2010-08-10 18:43:00• hírek • Szatmar.ro

Cégalapító önkormányzatok

Magánvállalkozást kell létrehoznia annak a 11 önkormányzatnak, amely szerepel a Sárközújlaki Polgármesteri Hivatal által elnyert hulladékgazdálkodási projektben.

Az ugocsai megyerészen, illetve az Avas egy részén található polgármesteri hivataloknak közösségfejlesztési egyesületet is létre kell hozniuk — ez fogja működtetni és felügyelni a szolgáltatásvégző magánvállalatot. A kezdeményezés célja az, hogy ne kelljen versenytárgyalást kiírni a szemétszállításra, hiszen az jóval többe kerülne a szóban forgó közigazgatási egységeknek, mint az említett megoldás.

Sárközújlak PHARE-pályázat révén indította be a szervezett hulladékszállítást a városban és további 10 községben, a gond csak az, hogy a jelenlegi rendszer nem igazán felel már meg a törvényeknek — ugyanis önkormányzat nem végezhet anélkül ilyen tevékenységet, hogy licensze ne lenne erre a szolgáltatásra. A megjelent elöljáról megegyeztek abban, hogy az egyesület neve Szamos-Túr Közösségfejlesztési Egyesület (ADI) lesz, a leendő céget pedig Túr-Szamos kft. néven fogják bejegyeztetni. Ami újdonság az az, hogy mindegyik településen kötelezően ugyanannyiba fog majd kerülni a háztartási hullkadék elszállítása.

Simon Levente, Dobos István

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: